Samsung presenteert baanbrekende echoapparatuur op ISUOG 2017

Onderzoek toont 95% accurate diagnose van aangeboren hartafwijkingen met 5D Heart™

25 september 2017 – Op het 27e World Congress of the International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (ISUOG) in Wenen organiseerde Samsung Medison het Samsung Satellite Symposium. In dertien seminars deelden toonaangevende medische professionals opzienbarende onderzoeksresultaten met het publiek. Zo stonden ze stil bij de duidelijk vastgestelde klinische voordelen van Samsungs echoapparaten voor de gezondheid van vrouwen.

Professor Lami Yeo is arts aan de afdeling verloskunde en gynaecologie van de Wayne State University School of Medicine in Detroit. In Wenen presenteerde hij onderzoek naar de diagnostische prestaties van Fetal Intelligent Navigation Echocardiography (5D Heart™). Voor de prenatale detectie van aangeboren hartafwijkingen* komen de volgende resultaten naar voren: gevoeligheid van 98%, specificiteit van 93% en nauwkeurigheid van 95%. Bijkomend voordeel is dat 5D Heart™ snelle en simpele oplossingen biedt voor het screenen op en diagnosticeren van aangeboren hartafwijkingen. Op een scherm kun je namelijk in één oogopslag negen standaard foetale echocardiografische waarden bekijken.

Tegelijkertijd is er een ander onderzoek uitgevoerd op de kleurenvariant van het nieuwe echoapparaat van Samsung, de Doppler Fetal Intelligent Navigation Echocardiography (5D Heart Color™). De resultaten hiervan verschijnen in het oktobernummer van het wetenschappelijke tijdschrift Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (UOG). Het magazine heeft de prenatale diagnose van aangeboren hartafwijkingen met gebruik van 5D Heart Color™ als coverstory.
Daarnaast toonde Samsung op ISUOG recent ontwikkelde diagnostische tools, zoals E-Cervix™, Crystal Vue™ en IOTA-ADNEX. Deze apparaten zijn ontwikkeld volgens het Crystal Clear Cycle™-principe. Vanuit deze filosofie ontwikkelt Samsung echoapparatuur met functies die de gezondheid van vrouwen in alle stadia van hun leven optimaal diagnosticeren.
Samsung toonde ook prototypes van echoapparaten met nieuwe ergonomie en stressverlagende omvormers. Daarnaast introduceerde het merk een cloud-based IT-oplossing om het veeleisende takenpakket van huisartsen efficiënter in te richten. Een aantal belangrijke opiniemakers kreeg een exclusief voorproefje en de feedback is zeer positief. Men is van mening dat het product volledig voldoet aan de behoeften van professionals en patiënten, terwijl de vorm niet te vergelijken is met wat tot nu toe gangbaar is.

“Ik ben ervan overtuigd dat Samsungs technologische ontwikkelingen in echocardiografie in de afgelopen jaren een behoorlijke bijdrage hebben geleverd aan ons werkveld,” zegt Dr. Andrew Ngu, voormalig voorzitter van de ISUOG. “Voor elk expertiseniveau heeft Samsung een zinnige bijdrage geleverd aan de vooruitgang. Gezien die innovaties en toewijding is het niet moeilijk te voorspellen dat Samsung een sleutelrol gaat spelen als gamechanger in de jaren die voor ons liggen.”

* Aangeboren hartafwijkingen zijn de meest voorkomende orgaan-specifieke geboorteafwijkingen. Het is de meest voorkomende reden van kindersterfte door aangeboren afwijkingen. Conventionele tweedimensionale echo’s van het foetushart zijn tijdrovend. Bovendien vereisen ze een aanzienlijk kennis en kunde, en dientengevolge kan niet zomaar iedereen die onderzoeken afnemen. Als gevolg hiervan kunnen niet alle aangeboren hartafwijkingen bij foetussen worden vastgesteld via routineonderzoeken.

 

 

info@biomedic.nl