Samsung onthult nieuw echografiesysteem ‘HERA W10’

.

Nieuw echografiesysteem ‘HERA W10’ met volgende generatie beamforming technologie op ISUOG World Congress 2018

 

Vernieuwde beeldreconstructiemethode maakt diagnosticeren gemakkelijker en verbetert gebruikerservaring met innovatieve functies en ergonomie

 

Schiphol, 25 oktober 2018 – Samsung Medison presenteert zijn nieuwe generatie premium echografiesysteem HERA W10 en een prototype van het echografiesysteem met geïntegreerde stoel, de HERA I10. De echografiesystemen zijn aangekondigd tijdens het 28e Wereldcongres van de International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (ISUOG) in Singapore.

HERA is het premium platform dat staat voor Hyper-aperture Enhanced Reconstruction Architecture. Om de beeldkwaliteit te verbeteren en geavanceerde technologie toe te voegen, heeft Samsung de nieuwe Crystal Architecture™ geïntegreerd. Het nieuwe platform van Samsung combineert Crystal Architecture™ met de geavanceerde transformatietechnologie S-Vue™. Deze biedt een 11-voudige toename in verwerkingskracht en maakt de overdrachtssnelheid 10 keer sneller ten opzichte van vorige Samsung-systemen. Daarmee vergemakkelijkt het onderzoek van risicovolle zwangerschappen en de vroege diagnose van abnormale foetusomstandigheden.

“Het signaleren en diagnosticeren van risicovolle zwangerschappen moet snel en adequaat gebeuren”, zegt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Benelux. “Om de zorg en efficiëntie in ziekenhuizen te verbeteren, introduceren wij het echografiesysteem HERA W10 en ons prototype HERA I10. Wij blijven de beste oplossingen bieden en brengen betekenisvolle veranderingen teweeg in de gezondheidszorg.”

Nieuwe functies voor het HERA W10 echografiesysteem bieden behandelaars een geoptimaliseerde workflow en meer informatie om uitdagingen te overwinnen, waaronder:

Uitstekende beeldkwaliteit

  • Crystal Architecture™ – Biedt een superieur beeld met éénkristalsonde-technologie S-Vue™, de nieuwe beamformingtechnologie CrystalBeam™ en geavanceerde nabewerkingssoftware CrystalLive™.
  • ShadowHDR™ – Biedt een afbeelding met schaduwonderdrukking. Dit is met name van toepassing op slecht belichte gebieden, zoals bij het hoofd en de wervelkolom van de foetus.
  • HQ-Vision™ – Hiermee kunnen gebruikers afbeeldingen met een hoge resolutie krijgen om klinisch belangrijke details te detecteren.

Nieuwe technologieën van Samsung

  • MV-Flow™ – Biedt een gedetailleerd overzicht van de bloedstroom in relatie tot de omliggende weefsels of pathologie met een verbeterde spatiale en temporele resolutie.
  • LumiFlow™ – Geeft in 3D continu het vasculaire volume in beeld weer.

Naadloze workflow

  • Breed bedieningspaneel – Ergonomisch draaibaar bedieningspaneel met een uitstekend draaimechanisme. Biedt een bewegingsbereik van 550 mm van links naar rechts en 219 mm van boven naar beneden.
  • Touch personalisatie – Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig de positie van de knoppen op het aanraakscherm wijzigen voor elke modus en functie.

Naast HERA W10 onthult Samsung een prototype van HERA I10. De HERA I10 deelt hetzelfde platform als HERA W10, maar heeft een vernieuwd ergonomisch ontwerp. HERA I10 is een echografiesysteem van de volgende generatie met geïntegreerde stoel. Het ontwerp verschilt volledig van de industrienorm en voldoet aan de unieke behoeften van verloskundigen en gynaecologen. HERA I10 biedt een comfortabele ervaring voor zowel arts als patiënt door de afstand en de positie van de clinici aan te pakken en de noodzaak voor de patiënt om het lichaam te verschuiven weg te nemen. Daarnaast is de kracht die nodig is om het bedieningspaneel heen en weer te bewegen en de weerstandskracht op de pols vermindert.

Ook wordt een nieuwe echografie-oplossing SonoSync™ geïntroduceerd, waarmee professionals in de gezondheidszorg echoscopiebeelden in real-time bekijken. SonoSync™ biedt interactie door middel van voice chat en markeermogelijkheden, waardoor de ondersteuning op afstand verbetert. Het kan op verschillende apparaten worden geïnstalleerd, waaronder smartphones, laptops en desktop pc’s. SonoSync™ is ideaal voor trainingen op verschillende locaties. De Multiview-functie verhoogt daarnaast de productiviteit door meerdere afbeeldingsscans in één scherm te laten bekijken.

De Samsung HERA W10 is vanaf december beschikbaar in Europa en Korea. In Nederland wordt de HERA W10 verkocht via Biomedic. Biomedic is sinds 1987 distribiteur van medische apparatuur en dienstverlening en sinds 2014 Samsungs exclusieve partner voor de levering en services van beeldvormende apparatuur voor de gezondheidzorg.