Samsung onthult geavanceerd mobiel röntgenapparaat GM85

Gebruiks- en patiëntvriendelijke tool voor optimale diagnostisering

Samsung heeft tijdens het 19e World Congress of International Society of Radiographers and Radiological Technologists (ISRRT) in Seoul, Korea zijn nieuwe röntgensysteem onthuld. De mobiele GM85 is eenvoudig te verplaatsen tussen afdelingen en zorgt zo voor optimale mobiliteit en gebruiksgemak. In combinatie met de hoge beeldkwaliteit komt het apparaat tegemoet aan de hedendaagse eisen van radiodiagnostisch laboranten en radiologen.

“De Samsung GM85 is een innovatieve stap voor de gezondheidszorg, zegt Sera Yoon, New Business Director van Samsung Benelux. “Bij de ontwikkeling hebben we gebruik gemaakt van onze expertise met gebruiksvriendelijke functies en geavanceerde beeldtechnologie. Dit hebben we vertaald naar de zorg. Zo konden we een diagnostische tool ontwikkelen waarbij de patiënt centraal staat en ook aan de behoeftes van de zorgverlener is gedacht.”

De belangrijkste features van de Samsung GM85 zijn:

Eenvoudig rondrijden

  • Compact design – Met een breedte van slechts 555 mm en een gewicht van 349 kg kun je de GM85 vrijwel overal eenvoudig gebruiken, zelfs in kleine ruimtes als liften.
  • Inklapbare kolom – Zo houd je goed zicht op waar je rijdt en heb je overal eenvoudig toegang.
  • ‘Soft Driving Control’ en bumpersensor – Biedt veilige navigatie en maakt rijden comfortabel.

Betere prestaties door verbeterde gebruiksvriendelijkheid

  • SID (Source to Image Distance) Guide – Bepaal eenvoudig de juiste afstand tussen apparaat en patiënt. De gids biedt tal van SID-instellingen.
  • S-Align – Geeft de hoek van de detector ten opzichte van de THU (Tube Head Unit) aan, waardoor uitlijnen gemakkelijk gaat en de beeldkwaliteit optimaal is.
  • Quick-Positioning – Met de greeploze knoppen op de THU kies je nauwkeurig de beste positie van het apparaat ten opzichte van de patiënt. Dit zorgt voor een beter resultaat, terwijl het sneller werkt.
  • Snel opladen en lange batterijduur – In twee tot vier uur laadt de GM85 op. Daarna kunnen zorgverleners er de hele dag mee werken.

Verbeterde technologie zorgt voor superieur beeld

  • S-Vue – Geavanceerde beeldprocessor zorgt voor optimale scherpte en helderheid. Daarmee wordt de diagnostisering vereenvoudigd en verbeterd.
  • SimGrid – Zonder gebruik van een conventioneel strooistralenrooster (grid) ontstaat een hoogkwalitatief beeld. Röntgenologen hoeven hierdoor minder foto’s opnieuw te maken.
  • Tube & Line Enhancement – Via een schermklik zijn buisjes en slangetjes (katheter) beter zichtbaar.

De Samsung GM85 is later in het jaar beschikbaar in Korea en wordt daarna via Biomedic leverbaar in de Benelux. Peter Rutjes, Directeur van Biomedic, zegt: “De GM85 heeft naast het beste van andere aanbieders, met de unieke beeldkwaliteit en workflow van Samsung, de beste oplossing in de markt.”