Samsung combineert Deep Learning-technologie met echografie

Grote upgrade voor RS80A Prestige voorziet echografie van ‘S-Detect for Breast’

  • Algoritme combineert big data bij het analyseren van borstweefsel
  • S-Detect for Breast technologie voor snellere en efficiëntere diagnose
  • Verbeterde beelden maken opsporen van borstkanker nauwkeuriger

Samsung voegt Deep Learning toe aan zijn echografie-apparatuur. Daarvoor heeft het een speciaal algoritme ontwikkeld en toegevoegd aan de geavanceerde Samsung RS80A Prestige. Met de nieuwe Deep Learning-technologie zijn medici in staat sneller en efficiënter diagnoses te stellen bij borstonderzoek.

De RS80A Prestige is nu voorzien van ‘S-Detect for Breast’ waarin Deep Learning is verwerkt. Met deze upgrade en de combinatie met diagnostische functies, zoals Fusion en CEUS (contrast-versterkte echografie), kunnen radiologen betere beelden creëren. Het is voor het eerst dat Samsung deze geavanceerde technologie aan echografie heeft toegevoegd voor onderzoek naar borstkanker. Met deze upgrade voorziet Samsung in de groeiende behoefte aan snellere en efficiëntere diagnostische medische apparatuur.

Analyse en aanbeveling
S-Detect for Breast leert van big data uit eerdere borstonderzoeken en geeft niet alleen de kenmerken van het getoonde weefsel (laesie), maar ook een aanbeveling over de vraag of de geselecteerde laesie goedaardig of kwaadaardig is.

Door Deep Learning te gebruiken bij het analyseren van borstweefsel, worden resultaten van de analyses nog accurater. “We zien veel goede resultaten bij de analyse en het opsporen van laesies met behulp van de S-Detect”, zegt Hoon Chung, President Samsung Electronics Benelux. “Gebruikers kunnen onnodige biopsieën verminderen, terwijl artsen-in-opleiding met meer zekerheid en nauwkeurigheid kwaadaardig en verdacht weefsel kunnen opsporen.”

Verbeterde middelen en beelden voor radiologen
Andere belangrijke nieuwe functies van de RS80A Prestige zijn:

  1. S-Fusion is uitgebreid met Respiration Auto-functie waarmee het verschil in CT- en MRI-beelden veroorzaakt door de ademhaling wordt geminimaliseerd.
  2. CEUS+ is een technologie waarbij tijdens het echografische onderzoek gebruik wordt gemaakt van contrastmiddelen. Toegevoegd zijn VesselMax en FlowMax, waarmee dankzij het gebruik van contrastmiddelen en geluid een beter beeld van aderen en de stroming van het bloed wordt weergegeven.
  3. S-3D Arterial Analysis detecteert functionele veranderingen in vaten en meet onder andere stijfheid en dikte. Dit kan nu ook met behulp van 3D-beelden van de vaten om vroegtijdige herkenning van cardiovasculaire ziekten mogelijk te maken.

Betere beelden
Naast deze nieuwe functies is de beeldtechnologie in de RS80A Prestige verbeterd. Met S-Harmonic worden scherpere beelden gemaakt door het gebruik van geluid in verschillende bandbreedten en hogere frequenties. HQ Vision is een nieuwe technologie die anatomische structuren met een verbeterde helderheid visualiseert.

“Door gebruik te maken van onze IT- en display-technologie en van nieuwe software voor ultrasone diagnose maken we vorderingen in de zorgsector”, zegt Hoon Chung. “We gaan door met de ontwikkeling van beeldvormende functies met  onze toonaangevende software die leiden tot snellere en betrouwbaardere diagnoses.”

Sinds de introductie van de RS80A in 2014 werken verschillende medische instellingen met de apparatuur. Bijvoorbeeld de Mayo Clinic in de Verenigde Staten en het Charité Universitair Ziekenhuis in Duitsland.

De nieuwste RS80A met Prestige is nu beschikbaar in Europa en het Midden-Oosten en komt  binnenkort ook in de Verenigde Staten, China en Rusland op de markt. In Nederland wordt de RS80A Prestige verkocht via Biomedic. Biomedic is al 29 jaar distribiteur van medische apparatuur en dienstverlening. Biomedic is Samsungs exclusieve partner voor de levering en services beeldvormende apparatuur voor de gezondheidzorg.