Samsung biedt complete echografie-oplossing voor gezondheidszorg bij vrouwen

Samsung WS80 met Elite stelt in elke levensfase nauwkeurige diagnose

  • Met echoapparatuur Samsung stellen artsen betere diagnoses en kunnen zij beter behandelen
  • 3D-technologie Crystal Vue Flow is ingebouwd voor zeer nauwkeurige analyses
  • Crystal Clear technologie ingezet voor zowel prénataal onderzoek als kankeronderzoek

Samsung Medison, de wereldwijde fabrikant van medische apparatuur en tevens dochterbedrijf van Samsung Electronics, onthult een echo-oplossing voor volledige diagnoses bij vrouwen, van maternale onderzoeken en borstonderzoek tot ovariële tumoronderzoeken. Dit gebeurde tijdens het 26e World Congress on Ultrasound in Ostetrics and Gynecology dat onlangs in de Italiaanse hoofdstad Rome plaatsvond.

“We introduceren een geavanceerde diagnostische oplossing voor vrouwen die gebruikt kan worden voor de echoscopie bij baby’s en kankeronderzoek. Het helpt om nauwkeurigere diagnoses te stellen tijdens gezondheidsproblemen waar vrouwen gedurende hun leven voor kunnen komen te staan”, zegt Sera Yoon, New Business Director van Samsung Benelux. “Samsung streeft naar het vinden van oplossingen waarmee artsen een beter beeld krijgen en betere beslissingen voor patiënten kunnen nemen. We zien onze samenwerking met de internationale gemeenschap voor Verloskunde en Gynaecologie (ISUOG) als een belangrijk onderdeel hiervan.”

Peter Rutjes, Directeur van Biomedic, zegt: “Deze totaaloplossing komt precies op het juiste moment. Voor de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg bijvoorbeeld is ondersteuning van de volledige keten essentieel. Daarnaast is er ondersteuning van geboorteplanning tot en met diagnostische support als IOATA-ADNEX, en dat allemaal in één apparaat. Er is vanuit Nederland volop geparticipeerd in de ontwikkeling van deze IOATA-ADNEX methodologie en daarom is de interesse groot. Vanuit Biomedic kunnen wij diensten aanbieden als E-Learning en streaming video. Dit is goed voor de kwaliteit en samenwerking binnen de verschillende disciplines.”

De belangrijkste punten tijdens het congres waren:

Complete oplossing voor de gezondheid van vrouwen
Crystal Clear is Samsungs uitgebreide echotechnologie die voor elke levensfase van de vrouw diagnose-instrumenten biedt. Met één echo-apparaat van Samsung kunnen medici de juiste diagnose stellen tijdens elk moment van de zwangerschap, interne onderzoeken en bij borstonderzoek.

Onderzoek combineren met beelden door de ingebouwde Decision Support Tool
In samenwerking met de internationale groep voor analyse van eierstokkanker (International Ovarian Tumor Analysis, IOTA) heeft Samsung de ADNEX decision support tool (Assessment of Different NEoplasias in the adneXa) ontwikkeld. Deze is bedoeld om de goed- en kwaadaardige eierstoktumoren te onderscheiden met behulp van de echoscopie en deze verder onder te verdelen in subcategorieën zodat een passende behandeling kan worden gekozen.

Het ADNEX-model is gebaseerd op data van meer dan 5.900 vrouwen van 24 medische centra in verschillende landen. Doordat dit model nu in het echo-apparaat is geïntegreerd, is het eenvoudig in gebruik en is de machine intelligenter dan ooit.

Geavanceerde visualisatie van de anatomie van de foetus
Crystal Vue Flow™ – Samsung heeft een nieuwe versie van Crystal Vue Flow™ geïntroduceerd. Dit is een geavanceerde 3D-technologie waarmee Samsung in maart dit jaar nog op de cover stond van het Ultrasound in Obstetrics & Gynecology (UOG) journal. Met deze technologie wordt ook informatie gegeven over het hart en de bloedvaten waarmee een beter beeld van de foetus ontstaat.

Samsung verwacht dat het echosysteem WS80A Elite waarin alle diagnostische hulpmiddelen zoals IOTA-ADNEX en Crystal Vue Flow zijn ingebouwd, later dit jaar op de markt verschijnt.