Samsung onthult op ECR nieuwste medische apparatuur en oplossingen voor de zorg

Samsung verbetert echo- en röntgenonderzoek met innovatieve software en minder straling

Op het European Congress of Radiology (ECR 2018) toont Samsung een baanbrekend portfolio aan nieuwe medische apparatuur. Snellere en efficiëntere diagnostiek gaan hand in hand met een groter gebruiksgemak voor radiologen en zorgverleners. Alle apparatuur voldoet aan de ‘AccE™’-richtlijn (Access, Accuracy and Efficiency) die Samsung volgt om een verbeterslag in de zorg te realiseren. Opvallend is S-Vue™3.02. Deze functie verlaagt de straling bij borstonderzoeken met de helft zonder dat dit ten koste gaat van de beeldnauwkeurigheid.

“Bij Samsung hebben we een lange geschiedenis met baanbrekende IT- en display-technologie”, zegt Sera Yoon, Business Director New Business van Samsung Benelux. “Ook in de zorgsector zijn we sinds enkele jaren met onze expertise actief. Het is prachtig om te zien dat onze diagnostische oplossingen al zo snel zijn omarmd door professionals.”

Binnen de echografie zet Samsung grote stappen op het gebied van verloskunde en gynaecologie. Op ECR 2018 presenteert Samsung de volgende echografische apparatuur:

  • RS85 – Verbeterde beeldkwaliteit en groot gebruiksgemak voor medische en radiologische zorgverleners. Met de functie MV-Flow™ stelt de RS85 nauwkeurig de microvasculaire bloedstroom vast, terwijl S-Shearwave Imaging™ het bepalen van de weefselelasticiteit aanzienlijk verbetert. S-Fusion™ breidt het analysegebied uit tot de onderbuik en prostaat, en biedt ook de mogelijkheid om tegelijkertijd de resultaten te vergelijken met die van MRI en CT. Dit is uitermate geschikt voor eenvoudige en snelle biopsie.
  • HS70A met Prime – Hoogwaardig echografisch systeem voor zowel standaard als complexe echografische werkomgevingen. Met Arterial Analysis™ stel je veranderingen vast en meet je de stijfheid van bloedvaten. S-Shearwave™ en Realistic Vue™ zijn aanvullende functies die de beeldkwaliteit verhogen.

Samsung presenteert ook digitale radiografie-oplossingen op ECR:

  • GC85A – Maakt heldere beelden die de diagnostische precisie vergroten. Het apparaat gebruikt de geavanceerde technologie Low Dose, waardoor patiënten aan minder straling worden blootgesteld. S-Vue™3.02 verlaagt de straling met 50%, zonder dat dit ten koste gaat van de nauwkeurigheid van het beeld.
  • GM85 – Een nieuwe, lichtere versie van de GM85 biedt precies dezelfde prestaties als zijn voorganger. Doordat het apparaat lichter is, is het nóg makkelijker te verplaatsen tussen afdelingen. De beeldkwaliteit blijft uitmuntend.

Low Dose
Op ECR heeft Samsung een Beyond Experience Zone gecreëerd. Hier komen bezoekers meer te weten over software-oplossingen, zoals SimGridTM, Bone Suppression en Dose Reduction. Daarnaast kun je in de Low Dose Campaign Zone ontdekken hoe laag de straling van de GC85A is in vergelijking met de dagelijkse straling om ons heen.

 CT OmniTom®
Samsung komt op ECR met CT OmniTom®, een innovatief CT-scanapparaat voor mobiel gebruik. Dit is een verbeterde uitvoering van Samsungs onderscheiden CereTom® CT-scanner. OmniTom® is geschikt voor hersenonderzoek via zowel een blanco CT-scan, CT-angiografie als CT-perfusie. De combinatie van de snelle scantijd, zeer beperkte grootte en directe beeldweergave maakt OmniTom® een onmisbare tool voor het verzamelen van real-time data bij patiënten in kritieke toestand. Samsung komt ook met een spectral CT met Photon Counting Detector (PCD) – de volgende generatie op het gebied van CT-technologie.

Extremity MRI
Daarnaast presenteert Samsung op ECR een prototype Extremity MRI (voor armen, benen, handen of voeten). Deze potentiële game changer is op alle gebieden een stap voorwaarts. Het prototype is kostenefficiënt, neemt minder ruimte in en is bovendien comfortabeler voor de patiënt. Je hoeft immers niet meer helemaal in de MRI-scan wanneer het gaat om het scannen van ledematen.

Satellietsymposia
Naast de presentatie van het portfolio aan vooruitstrevende oplossingen voor de zorg organiseert Samsung op ECR in de loop van de week twee satellietsymposia. Hierin staan trends in echografie en digitale radiografie centraal.

Biomedic
In Nederland worden de medische apparatuur verkocht via Biomedic. Biomedic is sinds 1987 distribiteur van medische apparatuur en dienstverlening. En sinds 2014 Samsungs exclusieve partner voor de levering en services van beeldvormende apparatuur voor de gezondheidzorg.

 

 

info@biomedic.nl