Ik zie, ik zie, wat ik voorheen niet zag… – Interview met een professional


Wij zijn langs geweest bij Kim Schoonenberg, echoscopiste bij Verloskundig Centrum Zutphen. Sinds een paar maanden werkt zij met de Samsung HERA W9 en wij zijn nieuwsgierig waarom haar keuze nu juist op dit toestel is gevallen en wat haar ervaringen met het systeem zijn.

In het voorjaar van 2020 werden de voorbereidingen getroffen, de zoektocht naar een nieuw echosysteem kreeg vorm. De lat lag hoog er moesten immers ook 13 weken echo’s mee gescand kunnen worden.

Verschillende leveranciers werden uitgenodigd om hun systemen te demonstreren. Kim kreeg van haar collega en vakgenoten op symposia positieve verhalen te horen over Biomedic en de echosystemen van Samsung. En dus mocht ook Biomedic een demo geven, en met succes!

“De doorslaggevende factor om te kiezen voor de Samsung HERA W9 is in de eerste plaats de uitmuntende beeldkwaliteit”, Aldus Kim. “Daarnaast is het een prettig en gebruiksvriendelijk systeem met een leuke, maar ook zeker functionele color doppler die de kleuren in 3D weergeeft.”

Als we Kim vragen wat haar ervaring is met de 3-10 MHz probe, onder verloskundigen ook wel de 13 weken probe genoemd, wordt ze erg enthousiast. “Zelfs de cliënten zien het verschil, de probe geeft veel betere details!” Verder geeft Kim aan dat de probe klein maar fijn is, hierdoor ligt deze probe erg prettig in de hand.

Vanaf 11,5 weken zwangerschap wordt in Zutphen de 13 weken probe gebruikt. “Eenmaal geswitcht van de standaard abdominale probe naar de 13 weken probe wil je niet meer terug. De begrenzing van het profiel en het contrast zijn veel beter dan we gewend waren”, vertelt Kim terwijl ze enkele voorbeelden uit haar systeem naar voren haalt.

“Kijk hier het hartje bij een foetus van 12 weken en 5 dagen. Zo scherp! En dat al zonder te scannen over te schakelen naar het fetal heart protocol. Hier nog een voorbeeld: beide nieren zijn al erg goed zichtbaar bij 13 weken en 2 dagen.”

Verder is Kim ook erg te spreken over Biomedic. Ze waardeert het hoeveel moeite er gedaan wordt om alles naar wens te laten verlopen. Daarnaast is ze erg te spreken over de goede service en de laagdrempeligheid waarop Biomedic deze service verleent.

Wilt u meer weten over de Hera W9? Of over één van onze andere Samsung systemen? Bel of mail on gerust voor meer informatie.